Behandling med cupping terapi hos Körperli massage og kropsterapi

Cupping terapi hvad er det?

Cupping - en ældgammel behandlingsform

Historisk set er cupping en gammel østlig behandlingsform, som IKKE er smertefyldt. Det kan dog se lidt voldsomt ud med de karakteristiske blå-/rødlige mærker, men lige så vildt det kan se ud, lige så effektivt er det til at øge blodgennemstrømningen i vores bindevæv. Og det er i vores bindevæv hvor udvekslingen af nærings- og affaldsstoffer sker, således at f.eks. vores muskler kan arbejde optimalt. Bindevævet er nemlig en rigtig samler eller offer for efterladenskaber, som kroppen ikke sådan lige kan komme af med. Her lagres affaldsstoffer, fedt, væske, negative følelser m.m. Cupping er derfor et genialt redskab til at løsne op og hjælpe kroppen til at rense ud.

En behandling med cupping

Overordnet for cupping er, der behandles med dybe træk af huden. Ved cupping påsættes på kopper huden og ved hjælp af undertrykket stimuleres blod- og lymfekredsløbet, huden smidiggøres, fascier løsnes og muskler afspændes.

  • De stationære kopper er påført samme sted i ca. 20 min.
  • Hvor der er stagnationer af f.eks. affaldsstoffer vil der forekomme ”sugemærker” der typisk forsvinder i løbet af en uge.
  • Fordi at kroppen stimuleres til udrensning vil de mange giftstoffer inden de forlader kroppen i starten cirkulere rundt og kan give anledning til hovedpine og andre tegn grundet udrensning.

Fordi at de stationære kopper er påført ét sted i ca. 20 min. vil en behandling hos Körperli hvor cupping og evt. cuppingmassage er inkorporeret blive en behandling kombineret med fysiurgisk massage. Hvor massagen her via tryk sammenpresser vævet og musklerne og derved bl.a. skaber øget blodgennemstrømning, opererer cupping modsat ved at suge og skabe plads i vævet så blodgennemstrømningen øges. Disse to behandlingsformer supplerer hinanden rigtig godt og vil perfekt kunne afstemmes med Körperlis behandlingstider på hhv. 45 min. eller 90 min. Cupping inddrages primært i behandlingen FRIHED – fokus behandling iht. din problematik samt i behandlingen BEVÆGELIGHED – sportsmassage.

Cupping behandling med stationære kopper
Cupping og massage

Forskning og effekt

Generelt med alternative behandlingsformer er forskningen beskedent og ikke i høj kurs til trods for effekten heraf. En undersøgelse fra 2012 (universitetsmedicin, Berlin) omhandlede cupping behandling af slidgigt i knæ, hvor der viste sig et mønster med signifikant smertelindring og en forbedring af funktion. Nyere testresultater indenfor sportsverdenen, foretaget af SportsLab, fandt at cupping som restitution i højere grad end hvile og nedkøling havde positiv indvirkning på to banerytters præstation. Resultaterne heraf gjorde Københavns universitet nysgerrige og yderligere interesseret i at teste frem mod OL i Tokyo her i år 2020. Det bliver spændende at se, hvad de kommer frem til.

Hvor længe effekten varer og er én til gavn er således i udgangspunktet afhængig af formålet med cupping.

Hvad er cupping især god til?

  • Afspænding af lokale muskelspændinger
  • Inflammatoriske tilstande f.eks. skinnebensbetændelse
  • Hovedpine og migræne
  • Blødgøring af arvæv
  • Afhjælper og stimulerer til udrensning af giftstoffer og væskeophobninger

Overordnet kan cupping deles op i to kategorier:

Tør cupping karakteriseres af at der ikke går hul på huden, modsat våd cupping, hvor der skæres små rifter i huden så der pga. undertrykket suges lidt blod ud af kroppen. Våd cupping er en mere kontroversiel måde at udføre cupping på, og er ikke godkendt til at praktisere i Danmark. For tør cupping findes der dog adskillige former som praktiseres i klinikkerne herhjemme.  

Fire cupping:

Undertrykket i f.eks. en glas- eller bambuskop skabes ved at tænde ild under den. Varm luft fylder mere end kold luft og når koppen hurtigt efterfølgende placeres på huden spærres den varme luft inde. Denne luft bliver hurtig kold igen og når det sker, dannes der et undertryk som trækker huden en anelse op i koppen. Kopperne kan variere i størrelse, alt efter hvor de benyttes på kroppen.

Plastik kopper:

Gennem en ventil i koppen kan behandleren manuelt suge luft ud med et tilhørende instrument, hvor der herved dannes undertryk. Kopperne findes i forskellige størrelser alt efter hvor på kroppen der behandles.

Glædende for både plastik- og glas kopper er at de er stationære, forstået på den måde at de ikke benyttes til at massere med. Dette er en mulighed for silicone og glaskopper med sugekop funktion.

Silicone kopper:

Disse fungerer ved at klemme siliconen sammen, den placeres på huden, der gives slip så koppen igen kan finde tilbage til sin oprindelige form. Herved dannes der ligeledes et undertyk. Silicone kopperne er lette for behandlerne at flytte henover huden uden at undertrykket udligner sig før behandleren selv vælger at klemme om koppen. Kopperne fås i flere forskellige størrelser og materialet silicone gør dem særdeles anvendelige at behandle ansigtet med. Dog med forsigtighed da huden her er tyndere og de færreste ønsker mærker i ansigtet.

Glaskopper m. sugekop:

Undertrykket dannes ved at bolden ovenpå glaskoppen klemmes sammen. Glaskopperne her er også fine for en behandler at massere med og de findes ligeledes i forskellige størrelser. Til behandling af ansigtet, kan de mindste kopper også her gå an.

Muscle cup:

Muscle cup er de som du kan se i artiklen eller videoen udført at SportsLab. Kopperne her er et dansk koncept som specielt har til formål at øge restitutionen hos eliten af sportsfolk. Her er det en maskine som præcist kan indstille det ønskede undertryk. Kopperne er større end de andre former. De er designet til at en kop kan dække og skabe undertryk over en hel muskel f.eks. rectus femoris som er en af vores lårmuskler.

Get in touch

Adresse

Rosensgade 24, 3.sal
8000 Aarhus 

Kontakt

Tlf: + 45 22 99 72 37

Email : kontakt@korperli.dk

Åbningstider

TIRSDAG og hveranden ONSDAG

MØD Körperli her